Már 30 éve segítünk!

Technikai    számunk:

0114

Búcsúztató szertartás

Mivel a Szcientológia tanai szerint a test halandó, de a szellem halhatatlan, és tekintve, hogy a lelkész szerepe vigaszt nyújtani azoknak, akiket veszteség sújtott, a búcsúztató és temetési szertartások arra szolgálnak, hogy lezárják a véget ért élet ciklusát, és a figyelmet a jövőre helyezzék. Még ennél is fontosabb, hogy a Szcientológia temetési szertartás segít az elhunytnak lezárni az életnek ezt a fejezetét, és továbblépni a következőre.

A Szcientológia gazdag az olyan ismeretekben, amelyek segíthetnek a személynek boldogabb, eredményesebb életet élni. Amikor valaki az élete végéhez közeledik, a vallás segíthet annak biztosításában, hogy a lény a lehető legjobb állapotban legyen, és segíthet neki továbblépni a következő élet felé.

Igaz, hogy a test elhasználódik, és meghal. Ám az is igaz, hogy a szellemi lény soha nem hal meg. A Szcientológia temetési szertartásai elismerik ezt az igazságot, és mély megértést adnak az Ember természetéről.

A Szcientológia búcszúztató és temetési szertartásaival annak a személynek az életét ünnepeljük, aki elhagyta testét. Ennek során a barátok és családtagok elbúcsúzhatnak a személytől, illetve elismerhetik és megköszönhetik neki mindazt, amit ebben az életében tett, és jó kívánságaikat fejezhetik ki neki a következőre. Ez a szertartás annak a tudatnak a megerősítéséül szolgál, hogy mindannyian halhatatlan szellemi lények vagyunk.

Olvasd el az egyik Szcientológia temetési szertartás szövegét.

Scroll to Top