Már 30 éve segítünk!

Technikai    számunk:

0114

Keresés
Close this search box.

Névadó szertartás

A Szcientológia vallásban ez a szertartás a szülővé válást ünnepli, és bevezeti az újszülöttet a világba. A Szcientológia névadó szertartásnak további jelentősége is van a vallás tagjai számára. A szcientológusok vallásuk alapvető tanaként elismerik a szellemi lény halhatatlanságát, és ebből következően azt, hogy amikor a lény új élet kezd, zavarodottságot tapasztalhat. Ezért fontos, hogy az újszülöttet tájékoztassuk új családjáról, környezetéről, és hogy kommunikációba hozzuk őt családtagjaival.

A Szcientológia névadó szertartás során a gyermek formálisan is megkapja új identitását, bemutatják neki a keresztszüleit és a tágabb családot, valamint a gyülekezet tagjai is megismerhetik, akik nagy örömmel fogadják őt.

A névadó szertartás továbbá emlékezteti a szülőket és a keresztszülőket azon kötelességeikre, hogy átadják a gyermeknek saját nehezen szerzett tapasztalataikat, és tanácsot adjanak neki, amikor szükséges, szemelőtt tartva, hogy minden lénynek saját magának kell megválasztania az életben követett útját.

A névadó szertartás eredménye egy olyan lény, akivel éreztették, hogy szívesen fogadják, és aki orientált az új életében.

Olvasd el az egyik Szcientológia névadó szertartás szövegét.

Scroll to Top