Már 30 éve segítünk!

Technikai    számunk:

0114

Keresés
Close this search box.

Vallási vezetőnk,
David Miscavige

David Miscavige 1960-ban született, és szinte egész életében szcientológus volt. Sokan úgy emlékeznek rá, mint arra a 12 éves csodagyerekre, aki a legfiatalabb hivatásos auditor volt az angliai Saint Hill híres Hubbard Tanácsadó Központjában.

Alig egy évvel azután, hogy belépett a Szcientológia vallás rendjébe, a Sea Organizationbe, 16 éves korában egyike volt annak a maroknyi embernek, akiket arra választottak ki, hogy személyesen L. Ron Hubbarddal dolgozzanak. Miután magától L. Ron Hubbardtól kapott képzést, a 17 éves David Miscavige lett az első Szcientológia képzési filmek operatőre.

Később L. Ron Hubbard kérésére David Miscavige lett az az ügyvezető, aki felügyelte a Szcientológia egyházakba küldött missziókat az egész világon. 18 éves korára David Miscavige lett az a személy, akit L. Ron Hubbard a legfontosabb feladatok elvégzésére felkért. Nem volt a Szcientológiának olyan vallási vezetője, aki közvetlenebb kommunikációban lett volna L. Ron Hubbarddal, mint David Miscavige.

1983-ban L. Ron Hubbard a Szcientológia egyház egy hősies vezetőjéről írt, aki eltávolította azokat a becstelen embereket, akik megpróbálták magukhoz ragadni a Szcientológia irányítását, miközben ő maga intenzív kutatást folytatott, és nem volt jelen az Egyház vezetésében. Ahogy maga L. Ron Hubbard fogalmazott:

„Tehát bocsássátok meg nekem, hogy nem vezettem az Egyházat, amikor majdnem ellenséges kezekbe került. Végül minden rendbe jött. Miért? Mert valódi szcientológusok gondoskodtak arról, hogy minden rendbe jöjjön. A bizalmam megalapozottnak bizonyult.”

A „valódi szcientológus”, akiről L. Ron Hubbard beszélt, David Miscavige volt.

Annak fényében, ami majdnem megtörtént, L. Ron Hubbard az Egyház testületi átszervezését kérte, hogy az Egyház biztosan ne kerülhessen ellenséges kezekbe, és a vallás továbbhaladhasson az örökkévalóságba úgy, hogy mindig hű marad az Alapítója tanításaihoz. Ebből a célból L. Ron Hubbard intézkedett a Religious Technology Center (Vallási Technológiai Központ) megalakításáról, amely a Szcientológia és a Dianetika védjegyek tulajdonosa lett, és az a feladata, hogy megőrizze, fenntartsa és védelmezze a Szcientológia vallást. L. Ron Hubbard David Miscavige-et nevezte ki az Egyház e szervezetének vezetőjévé.

Annak a szervezetnek az elnökévé is David Miscavige-et nevezte ki, amelynek feladata az volt, hogy az Alapító személyes ügyeit az élete hátralévő részében kezelje.

Miután L. Ron Hubbard 1986-ban elhunyt, David Miscavige vezette a Szcientológiát az ezt követő nehéz napokban. A történelem tanúsága szerint minden vallás igazi próbája az, hogy túléli-e az alapítója halálát. David Miscavige azáltal gondoskodott a vallás fennmaradásáról, hogy teljes vallási elismerést vívott ki a Szcientológiának az Egyesült Államokban, és világvallássá tette.

David Miscavige azóta is állhatatosan dolgozik, hogy továbbvigye L. Ron Hubbard szellemi hagyatékát. Amit David Miscavige tett, nem több, és nem kevesebb, mint az L. Ron Hubbard által megálmodottak beteljesítése – mert L. Ron Hubbard tudta, hogy David Miscavige vezetése alatt ezek hűen meg fognak valósulni.

A bizalom és a barátság olyan dolgok, amelyek tűzben edződnek, és az élet üllőjén kovácsolódnak. Sok mindenen mentünk keresztül együtt. Én ugyanannyira megbízom benned, amennyire te megbízol bennem.” – L. Ron Hubbard szavai David Miscavige-hez

Tekints meg videó interjúkat olyan emberekkel, akik személyesen ismerik a Szcientológia vallási vezetőjét David Miscaviget.

Scroll to Top