Már 30 éve segítünk!

Technikai    számunk:

0114

Keresés
Close this search box.

Zarándokhelyeink

A „zarándok” szó eredetileg olyan személyt jelent, aki vallási okokból meglátogat egy távolabbi szent helyet.

Minden nagyobb vallásnak megvannak a zarándokhelyei, azok az épületei, helyszínei, ahová a hívek tiszteletből, érdeklődésből vagy a vallásgyakorlásuk részeként ellátogatnak. Gondoljunk csak a Vatikánra (római katolikusok), Jeruzsálemre (zsidók), de említhetjük Mekkát (muszlimok) vagy Benáreszt (hinduk) is.

A Szcientológia vallásban is léteznek ilyen helyek, ahová a vallás gyakorlói, a szcientológusok szívesen ellátogatnak. Ez a vágyódás egyrészt az Alapító L. Ron Hubbard felé érzett tiszteletből jön. Szeretnék átérezni Ron jelenlétét, átélni életének állomásait, átélni a szellemi szabadság atmoszféráját; másrészt a tudás, fejlődés iránti vágyukból táplálkozik. A szcientológia egy gyakorlati vallás, azaz a hívek alkalmazzák a tanultakat a saját életükben és megfigyelik, hogy azok működnek, vagy sem. Ennek alapján saját döntéseket hoznak arról, hogy milyen alapelveket és hogyan alkalmaznak majd a jövőben.

Saint Hill, a Szcientológia alapítójának otthona

Az épület eredetileg egy hamisítatlan tágas, angol udvarház volt egy gyönyörű birtokon West-Sussex megyében, ahol a gyep mindig zöld, a madarak mindig énekelnek és a levegő mindig kristálytiszta. A vallás alapítója, egyben sikeres és jól fizetett író L. Ron Hubbard a dzsaipuri maharadzsától vásárolta meg 1959-ben, és itt is lakott családjával 1966-ig. A meglévő épületek mellett Ron egy normann kastélyt emelt itt, hogy a szcientológia hívei a világ minden tájáról érkezve vallási szolgáltatásokat végezhessenek. Az épület azóta többször bővítve lett az érdeklődők számának növekedése miatt. Ron eredeti otthona, az udvarház több szintes épülete ma már múzeumként üzemel. A hely szépsége, esztétikája és a tapintható, több száz éves történelem nem csak szcientológusokat vonz ide.

Ha szeretnéd bejárni a csodálatos Saint Hill-i birtokot, tekintsd meg az egyházunk TV csatornája által készített filmet róla.

Kyalami kastély, a Szcientológia afrikai központja

Ez a 8100 m2-es, gyönyörűen helyreállított kastély Johannesburg és Pretoria között található, Dél-Afrikában. A brutális apartheid rezsim mélypontja idején L. Ron Hubbard javasolt és írásba foglalt egy új jognyilatkozatot és alkotmányt Dél-Afrika számára, amelyben az „egy ember, egy szavazat” javaslat szerepelt. Ezzel az volt a terve, hogy minden dél-afrikai egyenjogú legyen. Az emberek közti egyenlőség, az alapvető emberi jogok tisztelete, a segítség fontossága és egy tudatosabb új generáció – ezek mind olyan célok, amelyek szolgálatában áll ez az épület is. Olyan egyedi vallási szolgáltatásokat kínál, amelyek miatt szcientológusok tízezrei keresik fel évente, hogy tudásukat magasabb szintre emeljék, megvalósítva a fent felsorolt célokat Afrikában és a világon mindenütt.

Flag épület, a Szcientológia szellemi központja

A Szcientológia katedrálisaként is emlegetett épületegyüttes az amerikai Clearwaterben, Floridában található. A Flag épülettel kapcsolatos elvárás az, hogy a Szcientológia legfontosabb vallási központjaként folyamatosan meg tudjon felelni a szolgáltatásai iránti egyre növekvő igénynek, ezért a központ az 1975-ös egyetlen épületegyüttesből mára mintegy 50 épületet magába foglaló szervezetté fejlődött. Épületeinek összterülete több mint 185 ezer négyzetméter, és egy 23 négyzetkilométeres területen helyezkednek el.

Sokak élete változik itt meg pozitív irányba, a sokszor csodával határos eredményeket ehhez méltó 5 csillagos környezetben és ellátás mellett érik el a hívek.

Ha szeretnél többet látni Flagről, akkor tekintsd meg a TV csatornánk által készített filmet.

Freewinds, a legfelsőbb vallási központ

A Freewinds egy 134 méteres hatalmas motoros hajó, amely a Szcientológia egyház legmagasabb szintű vallási központja. A hajó a Karib-tengeren tartózkodik, folyamatosan szelve a habokat Aruba, Bonaire és Curacao között. A Freewinds vízrebocsájtása 1988-ban történt azzal a céllal, hogy a Szcientológiában eddig elérhető legmagasabb szintű szellemi tanácsadást elérhetővé tegye a hívek számára. 2008-ban a hajóavató 20. évfordulójának alkalmából az orrától a faráig teljesen felújították, hogy megfeleljen az egyház nemzetközi növekedése által támasztott egyre nagyobb igényeknek.

Mindenki életében vannak olyan pillanatok, amelyekhez a teljes nyugalmat csak a helyenként 7 km mély víz, a végtelen horizont csendje és egy hajó elszigeteltsége adhatja meg. Akik erre vágynak, azok érkeznek a hajóra, hogy ott a szellemi fejlődés mellett elméleti és gyakorlati ismereteket szerezzenek az életben való jobb boldoguláshoz.

Ha szeretnél többet megtudni nézd meg az egyházunk TV csatornája által készített filmet a Freewinds-ről.
Scroll to Top